Lodra Led Lichtlijn

Geschikt voor zware omstandigheden 

LODRA is een revolutie op het gebied van inbouw lichtlijn techniek voor zware omstandigheden in het verkeer,  industrie en publieke omgevingen.

Lodra Safetyline kent veel toepassingen in het verkeer, de industrie en publieke ruimtes. Hieronder vind u enkele voorbeelden waar onze led lichtlijn toegepast kan worden en de veiligheid zal verbeteren.

Verkeersveiligheid

 • Bij oversteekplaatsen voor voetgangers, gekoppeld aan een VRI installatie.
 • Bij oversteekplaatsen voor voetgangers en/of fietsers, waarbij geen koppeling is aan een verkeersregelinstallatie. 
 • Bij dezelfde situatie als hierboven beschreven, maar dan in het buitengebied en  voorzien van stroom door een zonnepaneel.
 • Bij opstelvakken voor fietsers.
 • Bij het maken van een scheiding tussen fietspad en de rijweg.
 • In een situatie waar fietsers in moeten voegen vanaf een fietspad naar de rijweg.

Industriële veiligheid

 • Aangeven van tijdelijke veiligheidszones
 • Gekoppeld aan schakelen wanneer deze in werking zijn
 • Vluchtroutes in de vloer
 • Opstelplaats voor kentekenherkenning bij poorten
 • Bij branddeuren aangeven dat deze niet geopend mag worden i.v.m. brand
 • Bij valgevaarlijke situaties
 • In logistieke centra met druk heftruck verkeer

Publieke veiligheid

 • Crowdmanagement op stations, luchthavens
 • Crowdmanagement door plaatsing in roadblocks en publiek naar de juiste uitgang sturen
 • Vluchtroutes in de vloer van openbare ruimtes
 • Publiek naar de juiste toegangspoortjes sturen in pretparken

Zo zijn er nog tal van andere situaties te bedenken waar onze Led Lichtlijn toegepast kan worden en veiligheid verhoogt.

Lichtlijn techniek                                                                                    

LODRA  is een lichtlijn met een veel duidelijkere signaalfunctie dan de veel voorkomende individuele of onderbroken LED markers. Door de non-stop lichttechniek ontstaat een lijn die echt als één geheel brandt. Het grote contrast en de duidelijke markeer eigenschap bieden vele toepassingen van deze lichtlijn techniek op het gebied van veiligheid.

Geen verblinding

Door de hoge helderheid is deze led lichtlijn ook in daglicht omgeving nog zeer goed waar te nemen. Door middel van ingebouwde lichtsensoren zal bij afnemend omgevingslicht de lichtintensiteit van de lichtunit ook automatisch afnemen zodat in de avond en nacht geen verblinding ontstaat. 

Meerdere kleuren

LODRA is een RGB-lichtlijn, dus iedere gewenste kleur kan gekozen worden om de juiste attentiewaarde te garanderen. Hierdoor heeft men altijd exact passende kleuren t.o.v. de kleurstelling van bestaande markers of waarschuwing systemen, zoals bijvoorbeeld die van reeds bestaande verkeerslichten of waarschuwingslampen. Maar ook verschillende kleuren in één lijn of verschillende opeenvolgende kleuren zijn mogelijk.

Looplicht
Hoewel onze trafficline als één lijn wordt beschouwd zijn vele variaties mogelijk. De led lichtlijn kan als actieve “lopende lichtlijn” worden ingezet, door hem bijvoorbeeld steeds per 4 cm te laten branden. Een andere mogelijkheid is om de lijn per 4 cm een andere lichtsterkte of zelfs een andere kleur te laten genereren. Dit maakt de lichtlijn uniek en geschikt voor de meest uiteenlopende situaties.

Led Lichtlijn voor crowdmanagent

Eenvoudige installatie

LODRA  is speciaal ontworpen voor een eenvoudige en snelle installatie. Tijdens de bouw- of montage- werkzaamheden wordt de unit  gemonteerd geplaatst.  LODRA is verkrijgbaar in afmetingen vanaf 60 cm tot 1,50 meter (oplopend met 30 cm) zodat elke gewenste afmeting mogelijk is. De units kunnen onderling gekoppeld worden waardoor een nagenoeg naadloze lichtlijn ontstaat. 

Communicatie 

De software van deze led lichtlijn is zodanig ontwikkeld dat deze met nagenoeg ieder denkbaar protocol aangestuurd kan worden. Het is daardoor mogelijk om met elk bestaand lichtbesturingssysteem te communiceren en is onze Trafficline zeer eenvoudig in bestaande lichtsystemen op te nemen.

Veilig

Onze led lichtlijn voor toepassing in het verkeer is een inbouwsysteem. Door het unieke design van LODRA heeft men geen last van hoogteverschil met de oppervlaktes waarin de lichtlijn wordt toegepast. Hierdoor is het absoluut geen obstakel voor de gebruikers. Het glas van de LODRA Trafficline heeft een ruw, anti-slip, oppervlak.

Betrouwbaar IK10 en IP68

De unit is uitgevoerd in hoogwaardig aluminium, wat corrosie uitsluit, met een venster van gelaagd en krasvrij glas, waardoor de gehele unit voldoet aan de IK-10 normering.  Alle elektronische componenten, inclusief de LEDs, zijn volledig geseald en daarmee 100% afgeschermd, tegen het indringen van vocht en vuil. Hierdoor voldoet onze ledlichtlijn voor her verkeer aan de norm IP68.

Onderhoud 

De unit is ontworpen voor een temperatuurbereik
van -20°C tot +60°C en optioneel zelfs tot +70°C. De controller bevindt zich in de verlichtingsunit direct bij de LED-strip waardoor de communicatielijnen tussen controller en LED niet verstoord kunnen worden. De LODRA is een sealed-for-life applicatie en heeft gedurende zijn technische levensduur geen specifiek onderhoud nodig. Mocht er in het minst gunstige geval toch sprake zijn van storing dan kan de LED unit, samen met de control unit, eenvoudig langs de bovenzijde vervangen worden.

Call Now Button