LED Lichtlijn voor industrie

Korte omschrijving

Led Lichtlijn voor veiligheid in industrie

Deze LED lichtlijn verbetert de veiligheid in de industrie en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Geschikt voor extreme omstandigheden. Software wordt in de unit geplaatst. Plug en play.

Produktomschrijving

Productomschrijving Lodra industrie

Lodra Led Lichtlijn voor veiligheid industrie

Geschikt voor zware omstandigheden

LODRA is een revolutie op het gebied van inbouw lichtlijn techniek voor zware omstandigheden in het verkeer,  industrie en publieke omgevingen.

Deze zeer robuuste led lichtlijn kan toegepast worden onder extreme omstandigheden in de industrie. Hieronder enkele voorbeelden waar deze veiligheidslijn toegepast kan worden:

  • Aangeven van tijdelijke veiligheidszones
  • Vluchtroutes in de vloer
  • Opstelplaats voor kentekenherkenning bij poorten
  • Bij branddeuren aangeven dat deze niet geopend mag worden i.v.m. brand
  • Bij valgevaarlijke situaties
  • In logistieke centra met druk heftruck verkeer
  • Gekoppeld aan een evacuatie installatie om mensen in de juiste richting te sturen
  • Door toepassen van onze pictogrammen strips is specifieke informatie mogelijk

Lichtlijn techniek                                                                                    

LODRA  is een lichtlijn met een veel duidelijkere signaalfunctie dan de veel voorkomende individuele of onderbroken LED markers. Door de non-stop lichttechniek ontstaat een lijn die echt als één geheel brandt. Het grote contrast en de duidelijke markeer eigenschap bieden vele toepassingen van deze lichtlijn techniek op het gebied van veiligheid.

Geen verblinding

Door de hoge helderheid is deze led lichtlijn ook in daglicht omgeving nog zeer goed waar te nemen. Door middel van ingebouwde lichtsensoren zal bij afnemend omgevingslicht de lichtintensiteit van de lichtunit ook automatisch afnemen zodat in de avond en nacht geen verblinding ontstaat.

Meerdere kleuren

LODRA is een RGB-lichtlijn, dus iedere gewenste kleur kan gekozen worden om de juiste attentiewaarde te garanderen. Hierdoor heeft men altijd exact passende kleuren t.o.v. de kleurstelling van bestaande markers of waarschuwing systemen, zoals bijvoorbeeld die van reeds bestaande verkeerslichten of waarschuwingslampen. Maar ook verschillende kleuren in één lijn of verschillende opeenvolgende kleuren zijn mogelijk.

Looplicht
Hoewel onze trafficline als één lijn wordt beschouwd zijn vele variaties mogelijk. De led lichtlijn kan als actieve “lopende lichtlijn” worden ingezet, door hem bijvoorbeeld steeds per 4 cm te laten branden. Een andere mogelijkheid is om de lijn per 4 cm een andere lichtsterkte of zelfs een andere kleur te laten genereren. Dit maakt de lichtlijn uniek en geschikt voor de meest uiteenlopende situaties.

Eenvoudige installatie

LODRA  is speciaal ontworpen voor een eenvoudige en snelle installatie. Tijdens de bouw- of montage- werkzaamheden wordt de unit  gemonteerd geplaatst.  LODRA is verkrijgbaar in afmetingen vanaf 60 cm tot 1,50 meter (oplopend met 30 cm) zodat elke gewenste afmeting mogelijk is. De units kunnen onderling gekoppeld worden waardoor een nagenoeg naadloze lichtlijn ontstaat.

Communicatie 

De software van deze led lichtlijn is zodanig ontwikkeld dat deze met nagenoeg ieder denkbaar protocol aangestuurd kan worden. Het is daardoor mogelijk om met elk bestaand lichtbesturingssysteem te communiceren en is onze Trafficline zeer eenvoudig in bestaande lichtsystemen op te nemen.

Veilig

Onze led lichtlijn voor toepassing in het verkeer is een inbouwsysteem. Door het unieke design van LODRA heeft men geen last van hoogteverschil met de oppervlaktes waarin de lichtlijn wordt toegepast. Hierdoor is het absoluut geen obstakel voor de gebruikers. Het glas van de LODRA Trafficline heeft een ruw, anti-slip, oppervlak.

Betrouwbaar IK10 en IP68

De unit is uitgevoerd in hoogwaardig aluminium, wat corrosie uitsluit, met een venster van gelaagd en krasvrij glas, waardoor de gehele unit voldoet aan de IK-10 normering.  Alle elektronische componenten, inclusief de LEDs, zijn volledig geseald en daarmee 100% afgeschermd, tegen het indringen van vocht en vuil. Hierdoor voldoet onze ledlichtlijn voor her verkeer aan de norm IP68.

Onderhoud 

De unit is ontworpen voor een temperatuurbereik
van -20°C tot +60°C en optioneel zelfs tot +70°C. De controller bevindt zich in de verlichtingsunit direct bij de LED-strip waardoor de communicatielijnen tussen controller en LED niet verstoord kunnen worden. De LODRA is een sealed-for-life applicatie en heeft gedurende zijn technische levensduur geen specifiek onderhoud nodig. Mocht er in het minst gunstige geval toch sprake zijn van storing dan kan de LED unit, samen met de control unit, eenvoudig langs de bovenzijde vervangen worden.

Technische specificaties

Technische specificaties Lodra

 

Voltage 24-48 VDC

5-24 VAC

Breedte x Hoogte (mm) 60×80
Wattage 19 watt maximaal Lengte (mm) 600 | 900 | 1200| 1500
Profiel Aluminium brut Glas  Gelaagd, mat
Lichtbron LED Operationele temp. -20°C / +60° C
Installatie kabel 7,5 m – 4 aderig Aansluiting  3 draden
IP 68 IK 10
Call Now Button